Tuesday, 13 November 2012

cuti pun bermula....


10/11/2012...

bermula la cuti persekolahan sesi 2012... berakhir sudah segalanya.... segalanya??? 

mana ada.. ???

student yerla... cikgu2 ??? 
ups.. student yg tgh exam SPM pun blm bercuti ek... haha...
msh di medan pertempuran...
 berjuanglah.. selagi ada musuh !!!
:)

sy msh tersadai di JB...
hingga akhir november..
kenapa??

ayahanda sofia jaga SPM...
bonda sofia msh ada urusan yg perlu diselesaikan...

nak buka makmal komputer...

pelik ke???

alaaaa... kalo cikgu sains boleh jd cikgu sejarah....

takkan cikgu sains & sejarah xblh jd cikgu komputer ???

aduuuuuuhai !

kalo ikutkan ati mmg nak meraung... tp dah org bg kepercayaan... lenjankan aje laaa...

taun depan pun taun last menabur bakti di 'ujung tanah' ni...

nak cabut ke melaka dah.... 

yeay... yeay balik kampung !!

dapat ke???
mudah2an... huhu...



cuti ni kne siapkan mental dan fizikal...

rasa2nyer taun depan adalah taun yg paling getir bg sy...

mcm2 tugas disuruh pikul kat bahu sekangkang kera nih...

nak tau??? cter skit la ek.... yg besar2 je..

hmmm ... 

1...  guru data...  merangkap la s/u JPMS ... 
bwh guru data sendiri dah ada mcm2 urusan... tp xpyh la cter sini.... kelaut nt ... banyak sgt kalo nak cter.... n sume tu sulit... JPN dah pesan.... "mulut kne kunci !"... huhu

2...  penyelaras ICT... dapat makmal lak 2.. 
2 lak tu !!
 (tq KPM, JPN, PPD, dll) .... uwaaaaaa  !!
 kne doa banyak2 spy ada la cikgu ICT yg masuk taun depan.... kalo x??? al-kisah la aku dlm makmal komputer tu nanti... aauuuuuuuuuuuuuuu...(terdengar2 bunyi mengilai.... apasal??? ).... huhuhu....

3...  KP Sejarah... hahaha.. sejarah mmg dah sebati dlm jiwa aku... 
sains xlupa la... tp kimia mmg dah tinggal sejarah.. haha... 
xpe, yg diijazahkan tu,kira dapat ilmu dan pahalanya kan??? plg penting aku sendiri happy ngajo sejarah... kelas sejarah adalah kelas release tensen ngn student... best!
 blh pot pet pot pet bg kisah benar kat budak.. kekdg kalo time bengong2, bg kisah x brapa benar.... layan je la janji bdk enjoy.... enjoy keeeee??? hahahaha 

4... SPSK... pegang bahagian pengurusan pencerapan.... PK04... hahaha... bagus2.. maveles !
secara tak langsung merangkap s/u pencerapan guru... terperangkap btl rasa badan nih !

5...  SKPM... sbg s/u jgk.... xpe2.... buat je.... tangan ada dua kan... lenguh tangan kanan, guna tangan kiri... dua2 tangan jem, aku angkat kaki... ape2 je la... janji keje siap ! "bereh booooos !"

cukup ke??? mana cukup.... ada lg ni..

6...  J/K Penilaian dan Peperiksaan / PBS .... nasib bek AJK je... dan AJK headcount... tp rasanya bahagian ni tak rumit... sb nampak gaya s/u peperiksaan skola aku ni smart orangnya.... gaya kerja smart, jd kerja lain di bawahnya akan lbh mudah.. ameeen huhu... apa2 je la janji keje settle kan... huhu

7...  memandangkan blm ada cikgu ICT, aku jugak la yg kene membedal bahagian multimedia dan dokumentasi skola..... buletin dah mula... website blm wujud lg ni...
 pe lg, cuti ni kne dayakan la kudrat yg ada.... 
coti oh coti !!!

see... 
adakah cikgu bercuti semasa cuti sekolah?? 
adakah cikgu lepak bodoh2 lepas punch out??
TIDAK OK !!
cikgu sentiasa bekerja......... siang, malam, subuh.... 
adakah gaji yg kononnya banyak, cikgu sapu bersih??
TIDAK OKKK !!
bg murid hadiah sbg sogokan spy terus berusaha....
beli barang nak ceriakan kelas.. spy kelas jd kondusif,  murid seronok belajar....... 
beli barang utk bilik2 tertentu, acara2 tertentu...... 
beli itu, beli ini....

duit siapa??? dari mana??? 

dari celah poket cikgu.... walau poket kdg2 dah koyak rabak, tp tetap adakan juga utk memuaskan hati banyak pihak....

hahaha....
 terima kasih kerana tuan2 dan puan2 sudi membaca luahan hati penuh emosi saya sekejap td....
nsb bek skejap ;P


ok la... rasanya banyak dah menaip pasal keje ni.... maleh nak sambung...




nak update cter tentang perkembangan si kecik buah hati pengarang jantung hati sanubari lak....



kalo msh ada masa, teruskanlah membaca ;)



sofia....

sekarang dah 1 tahun 10 bulan 19 hari dia melata di bumi Allah ni...

apa yg dia dah tau?? main.. main... n .. main.... aduhai anak !

kalo kat umah.. seharian tak tdo.. asik nak main je.. 
kalo ibu ur abah xlayan..... dia jerit kuat2..
" abaaaaaaaah  !!! "....
ibu.... dia panggil apa???
"ayyyyaaaaaaaaaaa !!!".... hahahah... dia panggil ibu dia ayang.... sempena panggilan abah utk ibu dia.... adui... puas aja panggil ibu...
tp dia akan sebut "babu.." "abuuuu..."... 
mentang2 la ibu yg buat sume keje kat umah.... pandai panggil ibu "babu" ye !! mmg anak betuah !

skrg dia dah mula nak cakap perkataan yg mudah difahami....
dah boleh kira 1 sampai 10.... tp pelat2 lg... 
nyanyi... paling dia suka lagu yuna.... apa2 je la tp paling dia slalu nyanyi... "ocong... ocong.... oooooocong" hahaha.... rasa nak sepak je mulut dia... 

kalo abah kaco dia main ngan ibu....
"abaaaaah !!!.... bok !" apa tu??... hahahha... "abah, sibuk!" 
dia xbg abah kaco dia main ngn ibu.... bagus kan anak ini ? huhu

kalo dia rasa nak shoping... "kuaaarr.... ayeeen... anana.... "... sambil tunjuk2 pintu...
 hahaha... nak kuar p giant ur angsana !

tp mmg xtahan sb kalo dia mula sebut "ayeeen.."... mean dia mmg nak kuar,... menangis la sampai tetido n mengigau "ayeeen.... huhuhu" hahaha.... ibu n abah bia je... xblh layan sgt sume kehendak dia kan... nt terlebih manja... susah.. 
dah la tiap kali ke giant dia dah plan nak beli apa.... yg terbaru.. nak beli "biyuuuun".... belon ! hahha... melayang la rm5 abahnya utk belon dia... 

sofia.... sofia...

 aduhai anak...
 risau ibu... slalu cakap kat abah dia.... 
sentiasa kena jaga dia.. xmau dia bebas mcm remaja2 skrg.... huhu blh ke?? harap2 sofia membesar dgn baik, sesempurna mungkin.... sentiasa dlm peliharaan dan perlindungan-Nya.... AMEEEN... 
risau btl hati ni....


ok la... nak tgk adam dan hawa.... dah start tu... 

stop sini dlu utk entry kali ni ye,...

tq sb sudi membaca :)

~~ assalamualaikum ~~

No comments:

Post a Comment